Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Under perioden 21 januari 2021 och den 30 november 2021 var han näringsminister.

Under perioden 25 maj 2016 till den 21 januari 2019 var han samordnings- och energiminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Under perioden 21 januari 2021 och den 30 november 2021 var han näringsminister.

Under perioden 25 maj 2016 till den 21 januari 2019 var han samordnings- och energiminister.

Pressmeddelande från Miljödepartementet

Samarbete för hållbara energilösningar i Indien

Publicerad

Statssekreterare Nils Vikmång deltar i dag på konferensen India Unlimited för att tala om de nära relationerna mellan länderna på energiområdet. Statssekreteraren uppmärksammar även ett nytt samarbete mellan Sverige och Indien för att främja småskaliga elsystem baserade på förnybar energi i Indien.

- Sverige och Indien har starka band inom energiområdet. Inte minst så har svenska lösningar historiskt varit viktiga i utvecklandet av det indiska elsystemet. Vi ser nu med spänning fram emot det gemensamma programmet och hoppas på ett stort intresse från svenska aktörer, säger statssekreterare Nils Vikmång. 

India Unlimited arrangeras parallellt med den indiska presidentens statsbesök i Sverige den 31 maj-2 juni. Indiens ambassad och Energimyndigheten arrangerar ett seminarium den 1 juni på temat smarta elnät där statssekreterare Nils Vikmång och Energimyndighetens generaldirektör inledningstalar. Ett antal svenska företag deltar på seminariet för att dela med sig av kunskaper inom området smarta elnät. Från indisk sida deltar också ett antal aktörer från näringslivet. 

Samma dag lanseras det nya svensk-indiska forsknings- och innovationssamarbete som ska leda till utvecklingen av miljömässigt hållbara småskaliga elsystem på landsbygden i Indien. Energimyndigheten ansvarar för den svenska delen och har gått ut med en utlysning för svenska aktörer att söka deltagande och projektmedel.

Kontakt

Gunilla Hjalmarson
Pressekreterare hos energiminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Under perioden 21 januari 2021 och den 30 november 2021 var han näringsminister.

Under perioden 25 maj 2016 till den 21 januari 2019 var han samordnings- och energiminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Under perioden 21 januari 2021 och den 30 november 2021 var han näringsminister.

Under perioden 25 maj 2016 till den 21 januari 2019 var han samordnings- och energiminister.