Innehållet publicerades under perioden

-

Statssekreterare Oscar Stenström till Dubai för bilaterala överläggningar

Publicerad

I morgon torsdag den 4 juni reser Oscar Stenström till Dubai för att stärka relationen mellan Sverige och Förenade Arabemiraten. Syftet är att fördjupa samarbetet inom innovation, små- och medelstora företag, forskning och utveckling.

– Jag ser fram emot främjarresan då handeln mellan våra länder ökat kraftigt under senare år och Förenade Arabemiraten är Sveriges andra största exportmarknad i Mellanöstern, säger Oscar Stenström.

Dubai är idag Sveriges tredje största turistdestination utanför Europa. Direktförbindelsen mellan Dubai och Stockholm ökar resandet mellan länderna. Även viseringsfriheten som nyligen infördes för emiratiska medborgare till Schengenländerna förväntas bidra till detta.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00