Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Myndighet får i uppdrag att stödja jämställdhetsprojekt för män och pojkar

Publicerad

Regeringen har beslutat att ge Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) i uppdrag att fördela medel till organisationers jämställdhetsarbete som riktar sig till män och pojkar.

- Den utveckling som har skett mot jämställdhet har i hög grad drivits av kvinnor och bestått av kvinnors engagemang på traditionellt manliga arenor. Mäns delaktighet är en förutsättning för förverkligandet av ett jämställt samhälle. Därför vill regeringen stödja organisationer som verkar för att engagera pojkar och män i jämställdhetsfrågor, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

För uppdragets genomförande får Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som högst 2 000 000 kronor under 2015 att fördela till jämställdhetsprojekt som riktar sig till män och pojkar.

Kontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00