Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilministern inviger Upphandlingsmyndigheten samt tar emot utredningen Upphandling och villkor enligt kollektivavtal

Publicerad

Tisdagen den 1 september, klockan 15.00, inviger civilminister Ardalan Shekarabi Upphandlingsmyndigheten. I samband med invigningen lämnar även professor Niklas Bruun över utredningen angående Upphandling och villkor enligt kollektivavtal

- Den offentliga sektorn upphandlar varor och tjänster för över 600 miljarder kronor årligen. Upphandlingsfrågorna har allt för länge fått leva undanskymt men i och med den nya myndigheten lyfter vi fram vikten av att dessa frågor hanteras rätt och att upphandlande myndigheter får det stöd som de förtjänar. Vi ska göra kloka och bra affärer i det här landet och där är Upphandlingsmyndigheten ett första steg för regeringen att bistå kring detta, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Invigningen äger rum på Torsgatan 11 i Konkurrensverkets lokaler på plan 1. Media är varmt välkommen att delta vid invigningen och presentation av utredningen.

Vid frågor vänligen kontakta civilministerns pressekreterare Peter Skeppström på 072-556 06 40 eller Susanne Lång på Upphandlingsmyndigheten via 08-586 21 721.

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00