Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Sveriges nationella handlingsplan för företagande och mänskliga rättigheter ska stödja svensk export

Publicerad

Idag lanserade Mikael Damberg regeringens svenska handlingsplan för företagande och mänskliga rättigheter som tagits fram i dialog med företag, fackliga organisationer, myndigheter och civilsamhället.

Handlingsplanen har utarbetats utifrån FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter.

- Jag är väldigt nöjd med att Sverige som sjätte land i världen antar en nationell handlingsplan för företagande och mänskliga rättigheter. Planen är ett steg på vägen för att stötta svenska företag i deras hållbarhetsarbete i Sverige och utomlands. Ett aktivt hållbarhetsarbete är en konkurrensfördel som bidrar till starkare svenska exportföretag, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00