Nordiskt statsministermöte i Danmark den 2-3 oktober 2015

Statsminister Stefan Löfven möter i helgen den 2-3 oktober statsministrarna från de övriga nordiska länderna, Danmark, Finland, Norge och Island, i Danmark.

Mötet inleds på fredagen med en rundvandring på Sjöfartsmuseet i Helsingör och middag på Kronborg Slott. Vid mötet kommer migrations- och flyktingsituationen i Europa att stå i fokus för diskussionerna. Andra aktuella internationella frågor som kommer att behandlas är Ryssland/Ukraina, den ekonomiska situationen i Europa och den kommande klimatkonferensen i Paris (COP 21). Nordiska säkerhets- och försvarspolitiska frågor kommer också att diskuteras, samt frågor om gränshinder. 

På lördagen kommer de nordiska statsministrarna att ha ett möte med ledarna för Färöarna, Grönland och Åland där man kommer att fokusera på frågor relaterade till bland annat samarbetet kring Arktis. Vid mötet medverkar även Nordiska rådets president och generalsekreteraren för Nordiska ministerrådet. 

Ett bilateralt möte mellan Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen och statsminister Stefan Löfven sker på lördagen. 

Pressträff med alla de nordiska ledarna hålls lördag den 3 oktober klockan 10.30. Plats: Marienborg.

Ackreditering krävs senast tisdag den 29 september klockan 9.00: www.ipcd.dk.

Kontakt

Anne Ekberg
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00