Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Romson har entledigats, Klimat- och miljöminister, vice statsminister

-

Regeringen deltar på globalt toppmöte och vid öppnandet av FN:s generalförsamling

Påminnelse.

Statsminister Stefan Löfven, utrikesminister Margot Wallström, biståndsminister Isabella Lövin och klimat- och miljöminister Åsa Romson deltar vid öppnandet av den allmänna debatten i FN:s generalförsamling, New York, i slutet av september.

I år inleds veckan med ett toppmöte om global hållbar utveckling. Den 25-26 september ska de nya globala hållbarhetsmålen som ska efterträda millenniemålen antas av alla FN:s medlemsländer i närvaro av representanter för civilsamhällesorganisationer och företag. Statsministern kommer att hålla ett anförande på toppmötet, delta i seminarier och rundabordssamtal samt ha bilaterala möten med andra länders regeringschefer. Direkt efter toppmötet öppnas den allmänna debatten i FN:s generalförsamling, den 70:e sedan FN bildades. Statsministern kommer att hålla ett anförande om svenska prioriteringar i FN samt delta i paneldebatter om bland annat FN:s fredsbyggande verksamhet.

Under veckan deltar bland andra även president Barack Obama, förbundskansler Angela Merkel och påven Franciskus.

Statsministern och biståndsministern är på plats vid FN den 25-30 september. Utrikesministern är i New York den 25 september-3 oktober. Klimat- och miljöministern deltar i toppmötet den 25-27 september.

Pressbriefing

Inför den svenska delegationen resa till toppmötet och öppnandet av FN anordnar vi en pressbriefing där statssekreterare Hans Dahlgren och kabinettssekreterare Annika Söder m.fl. redogör för regeringens målsättning med resan samt för programmet.

Tid: Torsdag den 17 september, kl. 16:00.

Plats: Rosenbad

Anmälan till pressbriefen krävs till Dan Lundqvist Dahlin; dan.lundqvist.dahlin@regeringskansliet.se

Ackreditering

Ackrediteringen till toppmötet går ut den 9 september.

Frågor om ackreditering besvaras av Jeanette Mattsson, press- och kommunikationshandläggare på Sveriges ständiga representation vid FN; jeanette.mattsson@gov.se, tel: 001 212 583-2591.

Kontakt

Dan Lundqvist Dahlin
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Annika Flensburg
Pressekreterare hos biståndsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00