Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Statsministern bjuder in till Sverige tillsammans

Publicerad

Statsministern bjuder in till den nationella samlingen Sverige tillsammans för att samla alla krafter som kan och vill bidra till att förbättra nyanländas etablering. Den 12 oktober samlas kommuner, myndigheter, företag, fackliga organisationer, civilsamhället och andra aktörer för att tillsammans utveckla arbetssätten så att nyanlända vuxna snabbt kan börja jobba, barnen få en bra skolgång och alla komma in i samhällsgemenskapen.

– Flyktingsituationen kräver en kraftsamling för att skapa de jobb, bostäder, utbildningsmöjligheter och den samhällsgemenskap som krävs, så att vi alla, oavsett var vi kommer ifrån, kan fortsätta bygga ett Sverige som är starkt tillsammans, säger Stefan Löfven. 

På Sverige tillsammans den 12 oktober där även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson deltar samlas kommuner, myndigheter, företag, forskare, fackliga organisationer, civilsamhället och fler för att uppmärksamma och utveckla de bästa arbetssätten som finns lokalt, nationellt och internationellt. Arbetet följs sedan upp av Arbetsmarknadsdepartementet med regionala konferenser i varje län. 

– Det är min starka förhoppning att alla inbjudna tar sig tid att medverka vid Sverige tillsammans. Det här arbetet har inte tid att vänta och tillsammans kan vi möta utmaningen i att förbättra och snabba på nyanländas etablering, säger Stefan Löfven. 

Media är välkomna att närvara vid konferensen. Vidare information meddelas senare.

För frågor om konferensen, kontakta Regeringskansliets presskommunikatör.

Kontakt

Anne Ekberg
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00