Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-

Anna Johansson på främjarresa i Colombia

Den 20-23 oktober besöker infrastrukturministern Colombia tillsammans med Kronprinsessparet. Syftet är att utveckla de bilaterala handelsrelationerna och främja svenska lösningar på transport- och infrastrukturområdet.

I Colombia träffar Anna Johansson bland annat president Juan Manuel Santos och utrikesminister Maria Angela Holguin för bilaterala möten. Dessutom medverkar infrastrukturministern evenemang i anslutning till en regional hamnkonferens i Cartagena för att främja svenska företag inom hamnteknologi. Ministern får även en rundvisning av hamnen. Cartagena är Karibiens viktigaste hamn och är till stor del utrustad med svensk teknik.

Under torsdagen möter infrastrukturministern chefen för Luftfartsverket för att tala om svenska innovationer inom flygtrafikledning, hon kommer bland annat att lyfta fram fjärrstyrda flygledartorn.

Frihandelsavtalet mellan EU och Colombia och Peru som ingicks 2013 innebär ökade möjligheter för svenska företag. Syftet med frihandelsavtalet är att skapa förutsättningar för ekonomisk tillväxt och utveckling.

Läs mer och se hela programmet på kungahuset.se

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00