Innehållet publicerades under perioden

-

Innovation i fokus för Mikael Damberg i Förenade Arabemiraten

Publicerad

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besökte Dubai i Förenade Arabemiraten den 19 oktober. Syftet var bland annat att underteckna ett bilateralt samarbetsavtal om innovation, små och medelstora företag, forskning och utbildning. Besöket ger också tillfälle att genom kontakter med emiratiska motparter stärka handeln och utbytet.

Avtalet, ett så kallat memorandum of understanding, undertecknades av Mikael Damberg och Förenade Arabemiratens ekonomiminister Sultan bin Saeed Al Mansoori. Undertecknandet ägde rum på teknikmässan GITEX i Dubai och följdes av ett bilateralt samtal mellan de två ministrarna. Avtalet mellan länderna har tre års giltighet och erbjuder en plattform för samarbete på statlig och akademisk nivå och med särskild tonvikt på samarbete mellan privata företag. Ansvarsfullt företagande specificeras för samarbeten under avtalet.
 
- Avtalet är viktigt för relationerna mellan våra båda länder. Det ger en ny dimension åt vårt samarbete och kommer att gynna handelsutbyte. 2015 är ”Innovationens år” i Förenade Arabemiraten. Sverige har en ledande innovationsprofil och jag har i mina möten sagt att vi ser fram emot att bidra och ge stöd inom detta viktiga område, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.
 
Mikael Damberg besökte därutöver några av de svenska företag som deltar på GITEX-mässan.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00