Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Mehmet Kaplan reser till Indien för att fördjupa samarbetet om hållbar stadsutveckling

Publicerad

Idag reser bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan till Indien där han mellan den 13 – 18 oktober kommer att följa upp och fördjupa samarbetet länderna mellan i frågan om hållbar stadsutveckling. Mehmet Kaplan kommer under besöket att bland andra träffa Indiens stadsutvecklingsminister Venkaiah Naidu och it- och teleminister Ravi Shankar Prasad.

I juni skrev Sverige och Indien under ett Memorandum of Understanding (MoU) om hållbar stadsplanering. Samarbetsavtalet mellan länderna är en plattform för både svenska och indiska företag, forskare och institutioner att utveckla frågor som stadsplanering, markanvändning, avfallshantering, hållbara transportsystem, vatten och sanitet.

- Samarbetsavtalet mellan våra två länder innebär att vi kan arbeta nära för att utveckla gemensamma lösningar inom miljöteknik och digitala lösningar för en hållbar och smart stadsutveckling. I och med min resa tar vi nu nästa steg för att fördjupa samarbetet, säger bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan.

Kontakt

Hakim Belarbi
T.f. pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.