Innehållet publicerades under perioden

-

Mehmet Kaplan har entledigats, Bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Mehmet Kaplan tar emot Nya Zeelands minister för allmännyttiga bostäder

Publicerad

I morgon den 27 oktober besöker Paula Bennett, Nya Zeelands minister för lokala myndigheter, allmännyttiga bostäder och statliga tjänster Näringsdepartementet för ett möte med bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan. Huvudsyftet med mötet är erfarenhetsutbyte kring hållbar stadsutveckling i de båda länderna.

Nya Zeelands minister för lokala myndigheter, allmännyttiga bostäder och statliga tjänster Paula Bennett är på ett studiebesök i Sverige för att ta del av hur Sverige hanterar stadsplanering och bostadssituationen i landet. Utöver mötet med bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan kommer minister Paula Bennet även att träffa aktörer inom den svenska bostadssektorn.
 
- Nya Zeeland har en bostadssituation som liknar den i Sverige och det är ett område där lösningar kan hittas genom samarbete och erfarenhetsutbyte. Sverige ligger långt fram när det gäller hållbar stadsutveckling, men kan likväl ha mycket att lära av hur man arbetar i andra länder, säger bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan.

Kontakt

Hakim Belarbi
T.f. pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00