Ny ordförande till Institutet för Framtidsstudier

Regeringen har i dag beslutat om att förordna Catharina Elmsäter-Svärd som ordförande i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier.

– Jag vill önska Catharina Elmsäter-Svärd lycka till med sitt nya uppdrag och jag ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Catharina Elmsäter-Svärd har tidigare varit statsråd och infrastrukturminister i Näringsdepartementet, och under en period tillförordnad försvarsminister. Hon har också varit landstingsstyrelsens ordförande och finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Catharina Elmsäter-Svärd har tidigare varit ledamot i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier och hon ersätter den nuvarande ordföranden Bengt Westerberg från och med den 1 januari 2016. Den nya ordföranden förordnas för sex år till och med den 31 december 2021.

Institutet för Framtidsstudier är en självständig forskningsstiftelse som bedriver framtidsstudier, långsiktig analys och därmed sammanhängande verksamhet för att därigenom stimulera till en öppen och bred diskussion om framtida hot och möjligheter i samhällsutvecklingen.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00