Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Pressinbjudan: Östersund nästa stopp på Regeringens Äldreresa

Publicerad

På fredag går Äldreresan vidare när äldreminister Åsa Regnér besöker Östersund för samtal om dagens och framtidens äldreomsorg. På dagordning står bland annat en invigning av kommunens testbädd som är en uppbyggd hemlik miljö som ska användas för att prova ut nya tekniska lösningar.

- Jag ser fram emot att besöka Östersund som är en kommun där man gärna prövar nya lösningar inom äldreomsorgen. Det ska bli särskilt intressant att inviga testbädden och få möjlighet att själv testa olika tekniska lösningar, säger äldreminister Åsa Regnér.

Syftet med #äldreresan är att informera om regeringens inriktning inom äldreområdet, få en bild av situationen inom äldreomsorgen och föra dialog om viktiga framtidsfrågor. Äldreresan, som började i Linköping i september, har totalt åtta stopp under hösten 2015 och våren 2016.

Tid och plats:

Tid: fredag den 23 oktober, pressträff klockan 12.00
Plats: Östersunds rådhus, Domsalen

Ur programmet i Östersund

Klockan 09.40
Information om mötesplatserna, demensteamet, anhörigstödet, rehabsatsningen och värdegrundsarbetet i hemtjänsten.
Mötesplatsen, Prästgatan 58.

Klockan 10.50
Äldreminister Åsa Regnér inviger Östersunds testbädd med uppbyggd hemmiljö där nya tekniska lösningar kan provas. Prövar även en ”jDome-walk around” och får information om andra tekniska lösningar.

Klockan 13.10
Fortsatt information och dialog i Rådhussalen/Domsalen om bland annat äldrenämndens långsiktiga strategi, utmaningar och prioriteringar.

Klockan 14.40
Information om bland annat personalens villkor inom äldreomsorgen, hälsofrämjande arbetsplatser och Arbetsförmedlingens rapport om kvinnliga/manliga arbetsplatser i Östersunds kommun.

Kontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00