Rennäring på agendan när landsbygdsministern och norske lantbruks- och matministern träffar det svenska och norska sametingen

På måndag den 19 oktober kommer ett dialogmöte om gränsöverskridande renskötsel att hållas i Luleå. Till mötet har landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och den norske lantbruks- och matministern Sylvi Listhaug bjudit in representanter från de båda ländernas sameting och riksförbund.

Det gemensamma arbetet att skapa bättre förutsättningar för en gränsöverskridande rennäring forsätter på måndag den 19 oktober då förslaget från de norska och svenska sametingens gemensamma arbetsgrupp ska diskuteras.

Landsbygdsministern finns tillgänglig för media efter mötet. För intervju kontakta pressekreterare Ingela Nilsson, 072-5514116.

Tid: måndag 19 oktober, kl. 10.00
Plats: Länsstyrelsen Norrbotten, Luleå

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00