Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Margot Wallström deltar på EU:s utrikesministermöte i Bryssel

Publicerad

På agendan står bland annat utvecklingen i Syrien, mot bakgrund av de pågående samtalen i Wien, liksom en diskussion om migration. Det kommer att rapporteras från såväl toppmötet om migration i Valletta som det regionala toppmötet om Östra Medelhavet/Västra Balkanrutten.

EU:s höga representant Federica Mogherini kommer vidare att rapportera från sina möten med den israeliske respektive den palestinske presidenten varpå utrikesministrarna väntas diskutera hur EU kan bidra till att meningsfulla förhandlingar återupptas i fredsprocessen i Mellanöstern. Utrikesministrarna kommer även att diskutera relationerna med länderna inom Östliga partnerskapet där Mogherini kommer att rapportera från sina besök i Ukraina och Georgien.

Eventuellt kommer även den politiska utvecklingen i Libyen att bli föremål för en diskussion.

Kontakt