Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Mikael Damberg på exportfrämjanderesa till Sydkorea och Japan

Publicerad

Närings och innovationsminister Mikael Damberg besöker Sydkorea och Japan 25 – 28 november. På dagordningen står bland annat möten med utrikes- och handelsministrar samt besök av svenska företag på plats.

Ökat samarbete kring innovation och säkerhet är i fokus när Mikael Damberg besöker Sydkorea. Han kommer där att träffa vetenskaps- och framtidsplaneringsminister CHOI Yanghee för samtal om bland annat utökat samarbete kring forskning och utveckling. Flera företagsbesök står också på dagordningen i såväl Sydkorea som Japan.

Under besöket i Japan träffar Mikael Damberg vice utrikesminister Yoji Muto och handelsminister Motoo Hayashi för samtal om bland annat det kommande frihandelsavtalet mellan Japan och EU, samt Världshandelsorganisationens möte MC10 i Nairobi senare i år.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00