Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Näringsminister Mikael Damberg till Iran

Publicerad

Den 5-6 december leder närings- och innovationsminister Mikael Damberg en affärsdelegation till Iran.

Sommarens överenskommelse mellan Iran och omvärlden innebär en viktig möjlighet till ökat utbyte med Iran, efter en lång period av omfattande internationella sanktioner med anledning av landets kärntekniska program.

Handelsdelegationen till Iran är ett led i regeringens nya Exportstrategi som bland annat syftar till ökad svensk närvaro på tillväxtmarknader. Iran har tidigare varit Sveriges största exportmarknad i Mellanöstern och har potential att återigen bli en betydande handelspartner. Svenska produkter är välkända i Iran och anses representera god kvalitet.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00