Pressinbjudan: Etisk rekrytering av internationell arbetskraft

På tisdag den 3 november arrangerar regeringen ett seminarium om etisk rekrytering av internationell arbetskraft tillsammans med International Organization for Migration (IOM). Seminariet är på Rosenbads konferenscenter.

Seminariet kretsar kring IOM:s nya globala rekryteringsprojekt International Recruitment Integrity System, IRIS, som ska hjälpa företag att rekrytera internationell arbetskraft med etiska och hållbara villkor. Att stärka migranters rättigheter på arbetsmarknaden, i Sverige och världen, är en prioriterad fråga för regeringen och Sverige stödjer projektet.

På seminariet inledningstalar IOM:s generaldirektör William Lacy Swing och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. På seminariet deltar även en rad företag, fackförbund och frivilligorganisationer.
För att delta på seminariet krävs en anmälan via e-post till Jonatan Holst, se nedan.

ÄNDRING: Pressträffen med William Lacy Swing och Morgan Johansson är inställd pga. förhinder.

Seminariet hålls på engelska.

Kontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00