Carl Rosén ny avdelningschef på Näringsdepartementet

Regeringen har idag fattat beslut om att anställa Carl Rosén som departementsråd och avdelningschef på Näringsdepartementets avdelning för innovation och statliga bolag. Carl Rosén arbetar för närvarande som verkställande direktör på Aktiespararna. Carl Rosén är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat som VD för International Corporate Governance Network i London, lett Andra AP-fondens arbete med ägarfrågor samt arbetat som chefredaktör på Affärsvärlden.

– Med Carl Rosén som avdelningschef på Näringsdepartemetet förstärks organisationen med såväl unik kompetens som lång erfarenhet av ägarstyrningsfrågor. Jag är väldigt glad över att Carl valt att tacka ja till att bli en del av Näringsdepartementet, säger Mikael Damberg, departementschef och närings- och innovationsminister.

Carl Rosén tillträder under våren 2016.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00