Innehållet publicerades under perioden

-

Kristina Persson har entledigats, Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Kristina Persson deltar på klimatkonferensen COP21

Publicerad

Den 8 och 9 december deltar Kristina Persson minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete på klimatkonferensen COP21 i Paris. Det är flera högnivåmöten planerade där och Kristina Perssons analysgrupp för Grön omställning och konkurrenskraft genomför även ett event på plats.

Stastrådet Kristina Persson kommer bland annat att delta i paneldiskussionen "Transition to a green investment world" och i OECD – University of Cambridge-eventet "Pathways to a low-carbon economy". Dessa högnivåsamtal modereras av Angel Gurría, generalsekreterare OECD.

Kristina Perssons externa analysgrupp för Grön omställning och konkurrenskraft genomför även ett event på temat gröna investeringar. Där medverkar, utöver Kristina Persson, även Maria Wetterstrand och Jonas Karlsson, båda ordförande för analysgruppen, Arne Olsson, vd på Folkhem Trä, samt Mats Andersson, CEO AP4.

Agenda vid COP21 för statsrådet Kristina Persson

Tid: 8 december, klockan 13.15 till 14.45. Aktivitet: Transition to a green investment world The OECD Workspace. Plats: Blue zone (Hall 3, slot 7)

Tid: 8 december klockan 16.15 till 17.45. Aktivitet: Side-event Innovative Green investments and Finance for a competitive Low-carbon transition. Plats: The Nordic Pavilion, Hall 2B, Room 65, Le Bourget Paris

Tid: 9 december, 08.15 – 10.00. Aktivitet: 6th Annual OECD High-Level Breakfast Event "Institutional investors and the low carbon transition". Plats: Le Grand Palais 3 Avenue du Général Eisenhower

Tid: 9 december, 15.00 – 16.30. Aktivitet: OECD – University of Cambridge side event "Pathways to a low-carbon economy", High-level panel discussion chaired by Angel Gurría, OECD Secretary-General. Plats: Observer Room 10 - Blue zone –Le Bourget