Ny generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkringen

Regeringen har idag utsett Maria Hemström-Hemmingsson till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för socialförsäkringen, ISF. Hemström-Hemmingsson, närmast chef för socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet, tillträder den 14 mars 2016.

Ladda ner:

– ISF har en väldigt viktig roll i att granska och utvärdera våra socialförsäkringar så att de är så effektiva som möjligt. Men också att i ännu högre grad tillgängliggöra resultaten i ett bredare perspektiv. Maria med sin gedigna bakgrund av både forskning och ledarskap kommer att utgöra ett viktigt tillskott för att åstadkomma detta, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

–Vi har förmånen att leva i ett land med väl utbyggda trygghetssystem. För att dessa system ska fungera måste de vara effektiva och rättssäkra. I det sammanhanget har ISF, med sitt uppdrag, en helt central roll, och jag ser fram emot att få vara en del i ISF:s fortsatta arbete och utveckling, säger Maria Hemström-Hemmingsson.

Maria Hemström-Hemmingsson efterträder Per Molander som avslutade sin tjänst den 1 oktober 2015. Under rekryteringsperioden har ISF:s chefsjurist Catarina Eklundh Ahlgren varit vikarierande generaldirektör och chef för Inspektionen för socialförsäkringen.

Om Maria Hemström-Hemmingsson:

Maria Hemström-Hemmingsson är sedan år 2013 chef för socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet, och har arbetat åtta år som chef i Regeringskansliet. Hon har också varit verksam som forskare på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

Maria Hemström-Hemmingsson är född 1963 och har doktorerat i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju