Svensk jämställdhet i fokus på Women in business i Kroatien

Torsdagen den 3 december talar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll om svenskt jämställdhetsarbete på Women in business i Zagreb.

Konferensen "Women in Business" organiseras för femte året i rad av den ansedda kroatiska tidsskriften Lider med fokus på kvinnor i näringslivet och jämställdhet i en bredare kontext. Sverige är årets partnerland. I samband med konferensen rangordnar tidskriften de 300 mest framgångsrika kvinnliga företagsledarna i landet.

I konferensen deltar också flera stora svenska företag som Ikea, Saab, BisNode, Ericsson och Tele2.

- I Sverige vet vi att jämställdhet är en förutsättning för jobb och tillväxt. Det är en stor ära att representera Sveriges första feministiska regering och tala om våra erfarenheter och prioriteringar inom området. Jag ser också fram emot att träffa Kroatiens första kvinnliga president - där ligger Sverige fortfarande i lä, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju