Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern deltar i seminarium om Västra Balkan och EU:s utvidgning

Publicerad

Den 18 december deltar utrikesministern tillsammans med utvidgnings- och grannskapskommissionär Johannes Hahn samt representanter från Albaniens, Bosnien-Hercegovinas, Kosovos, Makedoniens, Montenegros och Serbiens regeringar i ett seminarium på Europahuset om Västra Balkan och EU:s utvidgning.

Efter seminariet står utrikesministern värd för en lunch för de tillresta gästerna. Utrikesministern kommer också ha ett bilateralt möte med kommissionär Hahn.

– Att hålla dörren öppen för ett framtida EU-medlemskap är centralt för att uppnå hållbar fred och utveckling i länderna på Västra Balkan. Sverige fortsätter att vara pådrivande i denna process och att verka för att länderna på Västra Balkan ska bli en del av EU när de är redo, säger utrikesminister Margot Wallström.

Seminariet kommer att livesändas via EU-kommissionens hemsida:

Livesändning från Europahuset

Kontakt