Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Inger Ek ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten

Publicerad

Regeringen har idag utnämnt Inger Ek till generaldirektör och chef för Upphandlingsmyndigheten. Hon kommer närmast från en tjänst som verkställande direktör för Göteborgs Stads Upphandlings AB, och tillträder sin tjänst den 15 april 2016.

Upphandlingsmyndigheten är en förvaltningsmyndighet vars övergripande mål är att stödja, förvalta och utveckla den offentliga upphandlingen. Myndigheten ska verka för en rättssäker, effektiv och hållbar offentlig upphandling till nytta för medborgarna och näringslivets utveckling.

- Jag är glad att Inger Ek, som har operativ upphandlingserfarenhet, tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Upphandlingsmyndigheten. Inger har gedigen erfarenhet av offentlig upphandling och har stor erfarenhet av förändringsarbete vilket gör henne till en lämplig generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Inger Ek har tidigare haft olika chefsbefattningar inom Mölndals stad. Hon har även arbetat som juridisk kontroller inom Göteborgs stad.

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00