Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ardalan Shekarabi besöker New York och Washington

Publicerad

Den 9-11 februari besöker civilminister Ardalan Shekarabi New York och Washington i USA. Under resan träffar civilministern den amerikanska regeringen, FN-organ, Världsbanken samt akademin.

Syftet med resan är att stärka Sveriges position i samband med FN-upphandlingar samt föra policydiskussioner angående offentliga upphandlingar med administrationen i Washington. Civilministern föreläser avslutningsvis tillsammans med professor Christoffer Yukins på George Washington universitetet under rubriken "Sustainable Public Procurement: An International Perspective."

New York
Inledningsvis i New York träffar civilministern, tillsammans med svenska företag, UN Procurement Division, UN Development Programme och UN Global Compact. Detta är ett led i att stärka relationerna med FN-systemet och samtidigt lyfta fram innovationskraften hos svenska företag.

Washington
Under vistelsen i Washington träffar civilministern Världsbanken och den amerikanska administrationen med koppling till upphandlingsfrågor. Avslutningsvis föreläser civilministern på ett seminarium på George Washington universitetet (GWU) tillsammans med professor Christoffer Yukins. Avsikten med seminariet är att göra en komparativ betraktelse av offentlig upphandling.

För intervjuförfrågningar och mer detaljerad information om resan, kontakta pressekreterare Peter Skeppström

Resan kan följas via civilministerns konton på Facebook (facebook.com/Shekarabi.Ardalan) och Twitter (@shekarabi).

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00