Kristina Persson har entledigats, Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

-

Kristina Persson medverkar på OECD:s, World Government Summit i Dubai och lanseringen av den globala plattformen ”Governance for the future”

Måndagen den 8 februari medverkar ministern för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, Kristina Persson på World Government Summit 2016. Kristina Persson är inbjuden som huvudtalare inför lanseringen av den globala plattformen ”Governance for the future” där högnivårepresentanter från hela världen samlas för att diskutera utmaningar för framtidens styrning.

Kristina Persson är inbjuden som en av huvudtalarna vid OECD:s och Förenade Arabiska Emiratens (FAE) gemensamma konferens för att tala om framtiden för statligt styre, morgondagens samhällsutmaningar och hur vi behöver anpassa våra styrelseskick efter hållbarhetsmålen. Konferensen som erbjuder en unik plattform för strategiska diskussioner om OECD-ländernas utmaningar inleds av Världsbankschefen Jim Yong Kim, OECD:s generalsekretrare Mr. Angel Gurría och FAE biståndsminister H.E. Sheikha Lubna bint Khalid bin Sultan Al Qasimi.

FN: vice generalsekreterare Jan Eliasson medverkar tillsammans med politiska ledare och andra högnivårepresentanter från hela världen. Förutom flera bilaterala möten ska Kristina Persson även medverka i en paneldiskussion som inleds av FAE: biståndsminister.

- Temat för konferensen, "Governance for the future" är ett viktigt ämne där jag ser fram emot en diskussion om hur vi kan utveckla våra sätt att styra för att kunna möta kraven på en långsiktigt hållbar utveckling. En effektiv och ändamålsenlig politisk styrning är en nyckelfråga för att världen ska kunna klara de framtida ekonomiska, sociala och ekologiska utmaningarna, säger Kristina Persson.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos Kristina Persson, minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete
Telefon (växel) 08-405 10 00