Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Mehmet Kaplan träffar IKT-ministrar under världens största mobiltelefonimässa

Publicerad

Mellan den 21 – 24 februari befinner sig it-minister Mehmet Kaplan i Barcelona där världens största mässa om it och mobiltelefoni går av stapeln. De fyra dagarna är fyllda av bilaterala möten med europeiska och internationella IKT-ministrar, panelsamtal och invigning av den svenska paviljongen.

- Det ska bli väldigt spännande och nyttigt att kunna vara med under denna mässa. Jag vet att jag stolt kommer gå runt på mässan och där träffa många svenska it-företag. Sverige ligger långt fram vad gäller innovationer inom IT, och vi har några av de ledande företagen inom branschen, säger it-minister Mehmet Kaplan.

Mobile World Congress arrangeras årligen av Groupe Speciale Mobile Association (GSMA) och är världens största mobilmässa med runt 93 000 besökare. Under mässan anordnar också GSMA traditionellt ett ministerprogram där över 160 länder finns representerade på regeringsnivå. Årets tema är "Connecting everyone and everything to a better future".

It-minister Mehmet Kaplan kommer i samband med mässan att träffa många internationella IKT-ministrar som till exempel i bilaterala möten med ministrarna från Nigeria, Mexiko och Spanien. Mehmet Kaplan kommer också att på måndag den 22 inviga den svenska paviljong som arrangeras av Business Sweden. På tisdag träffar it-ministern de svenska företag som ställer ut under mässan. Onsdagen innehåller bland annat en paneldebatt under ett större seminarium med utländska regeringsrepresentanter och regulatorer.

Kontakt

Hakim Belarbi
T.f. pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 till den 18 april 2016 var han bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister.