Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Mikael Damberg träffar Nya Zeelands handelsminister

Publicerad

Den 11 februari 2016 träffar näringsminister Mikael Damberg Nya Zeelands handelsminister Todd McClay. Sverige har mycket goda relationer med Nya Zeeland, som är progressivt i klimatfrågor och nedrustning. Landet förespråkar frihandel och lägger stor vikt vid frågor om demokrati och respekt för mänskliga rättigheter.

- Nya Zeeland är en viktig partner för Sverige i världshandeln. Våra länder har många gemensamma värderingar och det nyligen undertecknade Trans-Pacific Partnership kommer gynna båda våra nationer, säger näringsminister Mikael Damberg.

Nya Zeelands handelsminister Todd McClay besöker Sverige i samband med sin första resa till Europa. Relationen med Sverige är viktig, inte minst för Nya Zeelands ambition att inleda förhandlingar om frihandelsavtal med EU, som Sverige stöder. Syftet med mötet mellan Damberg och McClay är att diskutera Trans-Pacific Partnership, förhandlingar om frihandelsavtal mellan EU och Nya Zeeland och WTO, World Trade Organisation.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00