Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Samarbetsavtal inom järnvägssektorn mellan Sverige och Indien

Publicerad

Idag, 15 februari 2016, undertecknades en överenskommelse mellan Sverige och det Indiska Järnvägsministeriet. Syftet är att tillsammans utveckla ett hållbart transportsystem samt samarbete inom handel, forskning och utbildning inom järnvägssektorn. Avtalet kommer även att öka möjligheterna för svensk export.

Infrastrukturminister Anna Johansson initierade avtalet under sin resa till Indien våren 2015 och nu är det alltså klart. Oscar Stenström, statssekreterare hos Mikael Damberg, skrev under för Sveriges räkning tidigare idag.

- Jag är glad att avtalet nu har skrivits på. Det är viktigt för att än mer stärka relationen mellan Sverige och Indien. Den indiska transportsektorn och det indiska järnvägsnätet har stora utmaningar vad gäller kapacitet och säkerhet och här kan svenska lösningar göra skillnad. Indien är en tillväxtmarknad och det finns stor potential till ett givande utbyte inom järnvägssektorn för båda länderna. Det här avtalet kan också leda till fler jobb i Sverige på sikt, säger Anna Johansson.

Avtalet träder i kraft idag och löper i 5 år med möjlighet till förlängning.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00