Statsminister Stefan Löfven besöker London för att delta i givarkonferens för Syrienkrisen

På torsdag den 4 februari deltar statsminister Stefan Löfven i givarkonferensen, ”Supporting Syria and the Region”, i London. Konferensen samlar ett stort antal stats- och regeringschefer från hela världen för att mobilisera finansiering för de drabbade i Syrien och i Syriens grannländer, dit över 4,4 miljoner människor flytt från Syrien.

Statsminister Stefan Löfven:

- Människor ska inte tvingas fly från sina hem, med livet som insats. Att kunna hjälpa fler människor på plats eller i konfliktens närområde är en viktig del i regeringens och EU:s arbete för att hantera flyktingkrisen.

Tid för media meddelas senare.

Kontakt

Anne Ekberg
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00