Anders Ygeman har entledigats, Inrikesminister

-

Ygeman diskuterar illegala vapen på Balkan

Måndagen den 22 februari åker inrikesminister Anders Ygeman till Serbien och Bosnien-Hercegovina för att diskutera illegala vapen, hur samarbetet mellan polisen i respektive länder kan bli bättre samt hur man kan förhindra att vapen från Balkan hamnar i andra länder.

– Vi har sett ett alltför stort antal olagliga vapen och handgranater i Sverige. Många gånger kommer dessa vapen från Balkan och har hamnat på avvägar efter kriget, säger inrikesminister Anders Ygeman.

Under resan kommer Anders Ygeman att träffa såväl sina inrikesministerkollegor som ländernas polismyndigheter.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00