Aida Hadzialic har entledigats, Gymnasie- och kunskapslyftsminister

-

Aida Hadzialic besöker växande yrkeshögskola i Uppsala

Onsdag 16 mars gör gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic ett besök i Uppsala. Under förmiddagen kommer statsrådet bland annat att besöka yrkeshögskolan Nackademin som i år expanderar med två nya utbildningar i Uppsala.

Fokus för besöket kommer att vara hur yrkeshögskolan som utbildningsform kan utvecklas och vilken roll yrkeshögskolan har i en stark arbetsmarknadsregion som Uppsala.

Under Uppsalabesöket kommer Hadzialic även att besöka Celsiusskolan och Vuxenutbildningen Linné.

Praktisk information

Tid: 10.15 – 11.15

Plats: Nackademin, S:t Persgatan 22, Uppsala

Medverkande: Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister, Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande Uppsala, Madleen Thyrén, utbildningsansvarig Nackademin och Jens Grönlund, pedagogisk kvalitetschef Nackademin med flera.

Yrkeshögskolan

På yrkeshögskolan finns utbildningar på eftergymnasial nivå för att utbilda sig inom olika yrken. Alla utbildningar utformas i tät samverkan med arbetslivet och nio av tio av de som studerat på yrkeshögskolan har jobb året efter examen.

Kontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic
Telefon (växel) 08-405 10 00