Kristina Persson har entledigats, Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

-

Kristina Persson gästtalar och tilldelas ”Ethic Award” på Oscar Pomilio Forum i Rom, Italien

Ministern för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, Kristina Persson, är inbjuden att besöka Rom, Italien, den 7-8 mars som gästtalare på det årliga Oscar Pomilio Forum. Persson kommer även att tilldelas forumets pris i etik, ”Ethic Award”, som varje år delas ut till internationellt framstående personligheter som visat sin förmåga att tolka och främja etik och moral på ett innovativt sätt inom sitt respektive område. Statsrådet kommer också föra bilaterala överläggningar med representanter för Italiens regering.

- Världen och Europa befinner sig i en period som ställer stora krav på samarbete och ett ansvarsfullt ledarskap. Det är hedrande att få denna utmärkelse. Italien har inlett ett ambitiöst reformarbete och vi ser stora möjligheter för ett samarbete som stärker Europas ansvar för flyktingkrisen och den gemensamma ekonomin, säger Kristina Persson, minister för strategi och framtidsfrågor.

Program

Måndag 7 mars

13.30 Lunch

Ambassaden, Piazza Rio de Janeiro 3, Rom

15.00 Möte medTommaso Nannicini,statssekreterareför ekonomiska frågor hos premiärminister Matteo Renzi. Ambassadör Robert Rydberg och Ambassadråd Sara Dahlsten närvarar.

16.00 Möte med reformminister Maria Elena Boschi. Ambassadör Robert Rydberg och Ambassadråd Sara Dahlsten närvarar.

18.30 Anförande och paneldiskussion på residenset med Diplomatia (i panelen finns även representanter från näringslivet och italienska regeringskansliet).

Tisdag 8 mars

12.00 Mediatid

14.00 - 16.00 Konferens Oscar Pomilio Forum, anförande

14.45 Mötets öppnande

15.15 Tal av Kristina Persson