Nya handelssekreterare i Norge och Turkiet

Regeringen har idag utsett Mimmi Goude till ny handelssekreterare i Norge och Erik Friberg till ny handelssekreterare i Turkiet.

Mimmi Goude har varit anställd av Business Sweden sedan 2006, och stationerad i Oslo sedan 2012 som tillförordnad kontorschef och senior projektledare på Norges handelssekretarkontor. Hon har etablerade yrkesnätverk och starka kontaktnät i Oslo och i Norge som helhet.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg ser vikten av handelssekreterarens uppdrag i Norge för att främja svensk export, internationalisering samt utländska företagsinvesteringar i Sverige.

-Posten som handelssekreterare i Norge är betydelsefull då Norge är en av Sveriges viktigaste handelspartner, och också omvänt: Sverige är en av Norges viktigaste handelspartners, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Den geografiska, kulturella och språkliga närheten bidrar till att vi ser varandra som naturliga affärspartners.

Regeringen har idag även utsett Erik Friberg till ny handelssekreterare i Turkiet.

Erik Friberg har en gedigen bakgrund från näringslivet sedan 2005 med ett flertal globala och internationella projekt som managementkonsult i ryggen. Erik Friberg har bland annat arbetat på PwC Consulting sedan 2012 och Deloitte Consulting mellan åren 2008-2012.

-Turkiet är en av världens snabbast växande ekonomier och är sedan många år en viktig region för svensk handel. Med ett gynnsamt geografiskt läge är Turkiet attraktivt för svenska företag och en fördelaktig språngbräda mot marknader i norra Afrika, Mellanöstern och Centralasien, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00