Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Anna Johansson åker självkörande buss med Drive Sweden

Publicerad

På torsdag den 28 april kommer infrastrukturminister Anna Johansson hålla ett anförande om regeringens arbete för självkörande fordon under ett offentligt evenemang som innovationsprogrammet Drive Sweden arrangerar. Anna Johansson kommer efter sitt tal att provåka självkörande minibussar.

Drive Sweden startades under våren 2015 och är ett innovationsprogram som finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Huvudsyftet med Drive Sweden är ta tillvara på möjligheter och adressera utmaningar som förarlösa fordon för med sig på vägen.

När Drive Sweden nu på torsdag den 28 april arrangerar sitt första offentliga evenemang så gör de det inom ramen för Kista Mobility Week som pågår just nu.

Infrastrukturminister Anna Johansson tog nyligen emot ett delbetänkande från den utredning om förarlösa fordon som regeringen tillsatte i november 2015 och kommer att vidare berätta om regeringens arbete kring frågan.

Tid: Torsdagen den 28 april, kl. 13.00
Plats: Kista, Stockholm.

För mer information och intervjuförfrågningar:

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00