Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Margot Wallström till utrikesministermöte i Lettland

Publicerad

Utrikesministern deltar den 21-22 april i ett möte med de nordiska och baltiska utrikesministrarna samt utrikesministrarna från de fyra så kallade Visegradländerna Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Mötet äger rum i Jūrmala, Lettland. De deltagande ministrarna kommer att diskutera aktuella europeiska utmaningar främst inom säkerhetspolitik, energisäkerhet och strategisk kommunikation. Mötet är också ett tillfälle att diskutera Östliga partnerskapets möjligheter och utmaningar.

Utrikesministermötet i NB8+V4-format var ursprungligen ett gemensamt initiativ från Polen och Sverige 2013. Årets möte är det fjärde i ordningen.

Kontakt