Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Regeringen kraftsamlar för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro

Publicerad

Idag, måndag 11 april, går startskottet för regeringens och Försäkringskassans Kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro. Konferensen i Stockholm är den första av fyra i en turné där även Sundsvall, Malmö och Göteborg besöks.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll samtalar på scen under regeringens och Försäkringskassans Kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro.
- För att vi ska lyckas sänka sjuktalen behöver alla bidra. Nu samlar vi över 1000 representanter från de viktigaste aktörerna runt om i landet i den här frågan, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Foto: Ninni Andersson, regeringskansliet

Målet är att mobilisera de aktörer som kan arbeta för att bryta utvecklingen med de ökande sjuktalen i Sverige. Under konferenserna möts representanter för arbetsgivare, hälso- och sjukvård, kommuner och landsting, Arbetsförmedlingen, fackliga organisationer, företagshälsovården med flera.

- För att vi ska lyckas sänka sjuktalen behöver alla bidra. Nu samlar vi över 1000 representanter från de viktigaste aktörerna runt om i landet i den här frågan. Vi ska lära av varandra så att vi från alla håll kan arbeta på ett effektivt sätt för att hålla människor friska och i arbete, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

- Jag ser Sverige som ett lag med olika spelare, där alla är viktiga. Laget Sverige förlorar när våra spelare sitter på bänken i onödan. Alla goda krafter måste samverka för att laget Sverige ska må bra och fungera, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör på Försäkringskassan.

Kraftsamling för ökad hälsa:


Stockholm, måndag 11 april
Sundsvall, onsdag 13 april
Malmö, onsdag 20 april
Göteborg, onsdag 27 april

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00