Statssekreterare Maja Fjaestad inledningstalar i Oslo vid näringslivskonferensen ”Digitalisering av Nordisk industri”

I dag, den 28 april, inledningstalar statssekreterare för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete Maja Fjaestad vid näringslivskonferensen ”Digitalisering av Nordisk industri” i Oslo. Arrangemanget ”Digitalisering av Nordisk Industri” syftar till att öka svensk-norskt samarbete inom digitalisering och automation.

Sverige och Norge är några av världens mest innovativa länder som ständigt toppar internationella innovationsrankingar. Stora delar av den nordiska framgången kommer ur vår förmåga att kunna samarbeta, både nationellt och gränsöverskridande med så väl universitet och statliga institut som andra företag.

- För att behålla vår internationella konkurrenskraft och samtidigt möta framtidens utmaningar tror jag att fortsatta partnerskap är nyckeln till de allra bästa förutsättningarna för vår region, säger statssekreterare Maja Fjaestad.

Under sitt besök i Oslo har Fjaestad också bilaterala samtal med norska statssekreterarkollegor vid närings- och fiskeridepartementet och kommunal- och moderniseringsdepartementet samt möte på klimat- och miljödepartementet.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos Kristina Persson, minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete
Telefon (växel) 08-405 10 00