Sven-Erik Bucht besöker servicehandelsdagarna i Göteborg

På måndag den 25 april besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg för att träffa glesbygdshandlare och berätta om regeringens satsning på dagligvaruhandeln i utsatta glesbygder.

Lanthandeln är på glesbygden väldigt viktig. Den fungerar som knutpunkt för invånarna och som ombud kan lanthandeln tillhandahålla en mängd varor som du annars bara hittar i tätorten. Ett stöd som stärker kommersiell service i hela landet är därför viktig för glesbygdens överlevnad och tillväxt. Regeringen har infört ett driftstöd på 35 miljoner kronor per år som lanthandlare i utsatta glesbygdsområden kan ansöka om.

På måndag träffar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht några av dessa glesbygdshandlare under de servicehandelsdagar som Axfood anordnar i Göteborg.

Intervjutillfälle ges efter landsbygdsministerns anförande

När: Måndag den 25 april, kl. 11.15
Plats: Entré 5, Gothia Towers, Mässans gata 24, Göteborg

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00