Anders Ygeman har entledigats, Inrikesminister

-

Ygeman tror på mer samarbete med Danmark

I dag, tisdagen den 11 april, besökte inrikesminister Anders Ygeman sin danska kollega Søren Pind. Gemensamt besökte de id-kontrollerna på Kastrup och åkte sedan till de danska gränskontrollerna mot Tyskland, i Frøslev.

– Vi har haft bra samtal och en vilja att hitta gemensamma lösningar, säger Anders Ygeman.

– Det var bra att i praktiken se hur id-kontrollerna nu fungerar mer effektivt. Vi har också tittat på hur de danska gränskontrollerna mot Tyskland görs, där 215 000 personer hittills i år har stannats och kontrollerats, fortsätter Anders Ygeman.

Den danska polisen konstaterar att det går förhållandevis smidigt med både id- och gränskontroller.

Sverige och Danmark har tidigare identifierat och löst ut områden där det behövs förenklingar, så som möjligheten för skolklasser att åka över Öresundsbron tillsammans med en lärare utan att visa legitimation.

– Vi har inte gjort några överenskommelser i dag. Men på sikt hoppas jag vi kan genomföra ett antal olika åtgärder som förenklar för Öresundspendlarna, säger Anders Ygeman.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00