Ylva Johansson medverkar vid Unga talangerdagen i Hudiksvall

Onsdagen den 13 april deltar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson vid evenemanget Unga talanger i Hudiksvall arrangerat av Hälsinglands sparbank, Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen. Arbetsmarknadsministern besöker även ett HVB-hem för nyanlända ungdomar.

Ylva Johansson inleder dagen med att besöka Hudiksvalls ungdomshem för ett möte med ledning och personal om verksamheten och det trestegsarbete som de gör för ensamkommande flyktingbarn. På boendet väntar även samtal med barnen om deras erfarenheter och upplevelser.

Klockan 13.00 håller arbetsmarknadsministern ett inledningsanförande vid Unga talangerdagen på Kulturhuset i Hudiksvall. Evenemanget riktar sig mot unga arbetslösa mellan 15-24 år i Hudiksvall och Ljusdal och rymmer bland annat inspirerande föreläsningar och speeddating mellan unga och företag. Målet med dagen är att minst 40 företag och 300 ungdomar knyter kontakter och med hjälp av Arbetsförmedlingens hela verktygslåda skapa möjlighet till sysselsättning genom praktik eller arbete. Unga talanger är ett samarbete mellan Hälsinglands Sparbank, HNA (Hudiksvalls Näringslivsbolag), Hudiksvalls Kommun och Arbetsförmedlingen och syftar till att få ut fler unga i arbetslivet genom att skapa möten mellan unga arbetssökande och lokala arbetsgivare.

Särskild tid för media finns efter anförandet på Kulturhuset. Kontakta Ylva Johanssons pressekreterare Natalie Sial för intervjuförfrågningar eller mer information om besöken.

Kontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
Telefon 08-405 10 00
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial