Ann Linde deltar i högnivådialog om TTIP

EU- och handelsminister Ann Linde deltar tisdag 31 maj i TTIP Dialogue som arrangeras av Utrikesdepartementet, LO och Svenskt Näringsliv i Stockholm.

- Dialogen blir ett unikt tillfälle att diskutera fördelar och utmaningar med TTIP. Ett tillfälle för olika grupper att komma till tals och lyfta just sina frågor. Transparens och öppenhet är och ska vara ledord när världens två största marknader förhandlar om ett frihandelsavtal. Stockholmsdialogen är ett konkret uttryck för just öppenhet och transparens i frihandelsförhandlingar, säger EU- och handelsminister Ann Linde, som kommer hålla ett av huvudanförandena under dagen.

Den 31 maj arrangerar Utrikesdepartementet tillsammans med LO och Svenskt Näringsliv en dialog på hög nivå om det transatlantiska handels- och investeringspartnerskapsavtalet TTIP. EU- och handelsminister Ann Linde kommer delta under dagen, tillsammans med EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och USA:s handelsrepresentant ambassadör Michael Froman. Deltar gör även TTIP-förhandlingarnas båda chefsförhandlare Ignaciao Garcia Bercero (EU) och Dan Mullaney (USA) samt LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och VD för Svenskt Näringsliv Carola Lemne.

TTIP dialogue kan i delar följas via LO play.

Webbsändning: LO Play

En presskonferens kommer at hållas 13.30, även den kan följas via webben och frågor ställas via ett formulär på LO play.

Hashtag för dialogen är #TTIPdialogue.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha