Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var han folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var han folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Kinas hälsominister i Sverige

Publicerad

Under fredagen tas Kinas hälsominister Ms. Li Bin emot på Socialdepartementet av folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström för att fira 10-årsjubileet av ländernas samförståndsavtal.

Högst upp på ministrarnas dagordning under Sverigebesöket står arbetet mot antibiotikaresistens och utmaningarna inom primärvården.

- Kina är en strategiskt viktig partner i det internationella hälsosamarbetet, inte minst kring antibiotikaresistensfrågorna. Vi har ett gott samarbete bland annat inför höstens högnivåmöte i FNs generalförsamling som vi kommer att diskutera, säger folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

Samförståndsavtalet mellan Kinas och Sveriges hälsoministerier uppmanar till samarbete mellan kinesiska och svenska myndigheter, företag, ministerier och privata företag. Under sitt besök i Peking i april förra året bjöd Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström in Minister Ms. Li Bin till ett Sverigebesök inför avtalets 10-årsjubileum.

Kinas hälsominister är också en av 16 ministrar i den "Alliance of Champions" kring antibiotikaresistensfrågorna som förra året bildades i samband med Världshälsoförsamlingen i Genève.

Under sitt besök kommer den kinesiska hälsoministern också träffa barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér för att diskutera utmaningar inom äldreomsorgen och vilka krav en åldrande befolkning ställer på samhället.

 

Fakta om Alliance of Champions: Alliansen bildades på initiativ av Sverige och Storbritannien för att driva frågorna om antibiotikaresistens vidare internationellt. Utöver Sverige och Storbritannien har ministrar från följande länder anslutit sig: Australien, Brasilien, Finland, Kina, Tyskland, Mexiko, Nederländerna, Norge, Pakistan, Sydkorea, Sydafrika, Thailand, USA och Zambia.

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var han folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 27 juli 2017 var han folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.