Ministermöte under Fiskbranschens Riksförbunds årstämma i Göteborg

På måndag den 23 maj håller Fiskbranschens Riksförbund (FR) sin årstämma i Göteborg dit både landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Norges fiskeriminister Per Sandberg är inbjudna att hålla inledningsanförande. Sven-Erik Bucht och Per Sandberg kommer även att ha ett möte under besöket i Göteborg.

I samband med att Fiskeribranschens Riksförbund håller sin årstämma, på Hotel Riverton i Göteborg, kommer landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Norges fiskeriminister Per Sandberg att träffas. Ministrarna kommer bland annat att prata om den gemensamma fiskeripolitiken och samarbetet mellan Norge och EU. Ministrarna kommer även att diskutera de utmaningar som yrkesfisket i Skagerrak, som är ett viktigt fiskeområde för de båda länderna, står inför.

Sven-Erik Bucht kommer att inleda årsstämman, som hålls under temat "Fisk och skaldjur – smak och hälsa för framtiden", med att hålla ett anförande med fokus på EU:s gemensamma fiskeripolitik, den nationella livsmedelstrategin och vikten av miljömärkning.

FR:s årstämma kommer också att innehålla ett panelsamtal med rubriken "Så vill vi öka konsumtionen av fisk och skaldjur" där landsbygdsministern kommer att delta.

Landsbygdsministerns finns tillgänglig för media i under stämman.
Vid frågor kontakta pressekreterare Ingela Nilsson på 072-551 41 16.

En anmälan om deltagande på stämman skickas till yngve.bjorkman@fiskbranschen.se

Tid: Landsbygdsministern talar ca klockan 13.00
Plats: Hotel Riverton, Stora Badhusgatan 26, Göteborg

 

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00