Pressinbjudan: Civilministern till Norrköping och Linköping på måndag

Måndagen den 16 maj, deltar civilminister Ardalan Shekarabi i seminariet “Kommunernas utmaningar och näringslivets roll i dess lösningar” i Norrköping. Han kommer samma dag också delta i ett seminarium om ökad insyn i offentligt finansierad vård och omsorg i Linköping.

Seminarium i Norrköping:

Seminariet "Kommunernas utmaningar och näringslivets roll i dess lösningar" är det andra seminariet i seminarieserien om kommunernas utmaningar som Ardalan Shekarabi inledde under 2015. Seminariet anordnas gemensamt av Finansdepartementet och Centrum för kommunstrategiska studier (CKS) vid Linköpings universitet. En av kommunernas utmaningar är att bidra till att skapa hög sysselsättning och låg arbetslöshet vilket också stärker en lokal, social och ekonomiskt hållbar utveckling. Men hur tar man sig dit? Det diskuterar en panel med representanter från näringslivet och kommunerna liksom flera forskare.

Seminariet kommer att kunna ses i efterhand på regeringens hemsida. Där kan man också läsa mer om seminarieserien om kommunernas utmaningar.

Tid: Måndag 16 maj klockan 14-16.
Plats: Folksamsalen, Arbetets museum (Laxholmen, Norrköping)

Seminarium i Linköping:

Linköpings kommun och Öppen Etisk plattform inbjuder till ett seminarium om ökad insyn i offentligt finansierad vård och omsorg. Ardalan Shekarabi håller ett anförande på temat Ordning och reda i väldfärden.

På seminariet kommer man bland annat att diskutera:
Hur viktigt är det att allmänheten får tillgång till jämförbar och enhetlig information om hur verksamhet bedrivs som finansieras av skattemedel?

Tid: Måndag 16 maj klockan 16.30-18.30
Plats: Äldre och omsorgsförvaltningen, Drottninggatan 16 i Linköping. Lokal: Diamanten

 

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00