Pressinbjudan: Morgan Johansson besöker Luleå och Kalix

Onsdagen den 25 maj besöker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Luleå och Kalix. Under besöket ligger fokus på flykting- och asylfrågan, samt regeringens brottsförebyggande arbete. Ministern besöker bland annat Luleå Universitet för att prata om brottsförebyggande arbete, samtalar med lokala politiker i Kalix och besöker ett asylboende i Luleå.

På förmiddagen besöker Morgan Johansson Kalix folkhögskola för att samtala med de studerande vid journalistutbildningen och andra utbildningar. Senare träffar ministern förtroendevalda från delar av Norrbotten för ett samtal om hur kommunerna i Norrbotten jobbar för en lyckad etablering. På eftermiddagen är Morgan i Luleå och träffar juridikstudenter vid Luleå tekniska universitet för att prata om brottsförebyggande samt besöker ett asylboende i staden.

Kl.13.30 är Morgan Johansson tillgänglig för media, vid Folkets hus i Kalix.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 25 maj

Kl.13.30 Media bjuds in till en pressträff med Morgan Johansson

Plats: Folkets hus, Köpmannagatan 25, Kalix

Presslegitimation krävs.

Kontakt

Anna Tillander
Politiskt sakkunnig hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon 08-405 37 86
Mobil 070-244 01 22