Åsa Regnér har entledigats
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-

Regeringen hade möte med taxibranschen om prostitution och människohandel

Onsdag den 25 maj träffade infrastrukturminister Anna Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér företrädare från de största svenska taxibolagen vid ett möte på Socialdepartementet. Statsråden bjöd in till ett samtal med anledning av uppgifter i media om att taxichaufförer misstänks ha medverkat till sexköp.

- Taxi fyller en viktig funktion i samhället och måste uppträda förtroendeingivande. Därför var det positivt att på dagens möte höra att branschen nu vidtar konkreta åtgärder. Resenärerna ska känna sig trygga under färden, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

- Det har varit ett bra möte med taxibolagen. De tar den här frågan på stort allvar och jobbar på flera plan med åtgärder mot sexköp. Sexköp är en kriminell verksamhet som vi behöver stoppa med gemensamma krafter, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Vid mötet deltog företrädare för Svenska Taxiförbundet, Taxi Stockholm, Taxi Kurir och Cabonline Group (Taxi Kurir, Sverigetaxi och Top Cap).

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00