Ylva Johansson deltar vid Welcome Talent i Luleå

I morgon, tisdagen den 24 maj, medverkar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson vid lanseringen av projektet Welcome Talent i Luleå. Projektet syftar till att få fler företag att erbjuda praktikplatser till asylsökande och nyanlända. Det är Handelskammaren, Swedbank, Arbetsförmedlingen och LinkedIn som bjuder in till lanseringsträffen.

Praktikplatser och jobb spelar en viktig roll för nyanländas etablering. Därför har Stockholms Handelskammare, Swedbank, Arbetsförmedlingen och LinkedIn tagit initiativ till projektet Welcome Talent som syftar till att skapa möjligheter för utlandsfödda och företagare att hitta varandra. Många företagare vill engagera sig och för att fånga deras intresse lanseras projektet på sex orter i Sverige under våren. Den 24 maj deltar Ylva Johansson vid en inspirerande lanseringsträff i Luleå där hon kommer att berätta om regeringens arbete för snabbare etablering av nyanlända på arbetsmarknaden. Även lokala företrädare för företag och organisationer deltar.

Tid och plats

Tid: Kl. 09.00-11.30. Kl. 11.30 är Ylva Johansson tillgänglig för media.
Plats: Hotell Nordkalotten, Nordkalottvägen 3, Luleå

Media är välkomna att delta. Föranmälan görs till Nina Rismalm via e-post: nina@norrbottenshandelskammare.se

Kontakta Ylva Johanssons pressekreterare Natalie Sial för intervjuförfrågningar.

Kontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
Telefon 08-405 10 00
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial