Aida Hadzialic har entledigats, Gymnasie- och kunskapslyftsminister

-

Aida Hadzialic deltar vid Skills Summit i Norge

29-30 juni reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic till Norge för att diskutera kompetensförsörjning vid den internationella konferensen Skills Summit i Bergen med bland andra Norges statsminister Erna Solberg, utbildningsminister Torbjørn Røe Isaksen och OECD:s generalsekreterare Angel Gurría.

Under konferensen Skills Summit samlas politiker från OECD:s olika medlemsstater för att diskutera strategier för kompetensförsörjning och utbyta erfarenheter kring hur arbetet för att effektivt möta såväl dagens som morgondagens utmaningar ser ut.

Deltagarna kommer även att diskutera kompetensförsörjningens betydelse för innovation, produktivitet och integration och vilka insatser som görs i respektive land för att hitta rätt balans mellan kompetens och efterfrågan, samt hur det ska säkerställas att landet har den kompetens som krävs för att uppnå sina ekonomiska och sociala mål.

Under torsdagens andra session kommer Aida Hadzialic att hålla ett inledningsanförande om behovet av att möta efterfrågan på kompetenser och hur regeringen kan underlätta och bidra till att utbildning i strategiska kompetenser också finns tillgänglig där det behövs.

Kontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic
Telefon (växel) 08-405 10 00